Záhradníctvo a renovovanie

12.04.2024

Pôvabné ráno spoločného úsilia

Záhradníctvo a renovovanie

Slnko svietilo na oblohe a vznášala sa v vzduchu radosť. Rodičia prišli so záhradníckymi nástrojmi a chuťou prispieť svojím časom a úsilím. Spoločne vysadili živé kvety, aromatické bylinky a dokonca aj zeleninu, poučujúc deti o zázrakoch prírody a dôležitosti udržateľného života. Rodičia a deti sa spoločne držali za ruky, delili sa o smiech a rozhovory, pričom sa špinili svojimi rukami. Najmenší radosťou polievali rastliny, obdivovali farebné kvety a s nádejou sledovali rast svojich zelených priateľov.

Počas rána rodičia nielen prispeli svojim časom a zručnosťami, ale vytvorili aj nezabudnuteľné zážitky pre svoje deti. Táto udalosť podporovala pocit vlastníctva a hrdosti v komunite materskej školy, vštepujúc deťom hlbokú vďačnosť za ich okolie a hodnotu tímovej práce.

Na konci rána záhrada a ihrisko slúžili ako svedectvo o sile spolupráce a o láske, ktorú rodičia majú voči vzdelávaniu svojich detí. Renovované vonkajšie priestory teraz slúžia ako plátno pre nespočetné dobrodružstvá a objavy, podporujúc kreativitu, fyzickú aktivitu a hlbší vzťah k prírode.

Táto udalosť ukázala pozitívny vplyv, ktorý môže rodičovská účasť mať na prostredie, v ktorom sa deti učia. Nielenže obohatila vonkajšie priestory, ale tiež posilnila väzby medzi rodičmi, deťmi a rodinou Funiverzity. Ďakujeme za vašu pomoc!